Τηλεφωνικές Παραγγελίες 22210 50703 & 6984171727 | Δευτέρα - Παρασκευή & 9:00-17:00
τηλέφωνο επικοινωνίας
22210 50703

Ψήσιμο Πάσχα, χρήσιμες συμβουλές

19/04/2019
από John Doe
Για ένα σωστό σούβλισμα το Πάσχα θα πρέπει να εφοδιαστούμε με τα απαραίτητα εργαλεία.

θα χρειαστούμε μια μεγάλη σούβλα για το αρνί. Προτείνουμε να είναι από μασίφ και να είναι μονοκόματη και όχι σπαστή. Πολλοί προτιμούν τις σούβλες με τατράγωνο σώμα και όχι στρογγυλό γιατί είναι ευκολότερο να πιάσουν οι δαγκάνες που θα στερεώσουμε το αρνί. Οι άκρες της σούβλας όμως θα πρέπει να είναι στρογγυλές, ώστε να γυρνάει σωστά η σούβλα και να έχουν ικανοποιητικό μήκος καθώς η σούβλα κατά το ψήσιμο μετακινείται.

Θα χρειαστούμε μια μεγάλη ψησταριά με τρείς σκάλες για να μπορούμε όποτε χρειάζετε να ανεβοκατεβάζουμε τη σούβλα. Το ψήσιμο του αρνιού χρειάζεται ρυθμό και όχι να σταματάς και να ξεκινάς, οπότε καλό είναι να προμηθευτούμε κάποιο μοτέρ. Μπορείτε να αγοράσετε μοτέρ 2 ταχυτήτων, το οποίο να εφαρμόζει στη σούβλα μας και να αντέχει το βάρος του αρνιού.

Στην συνέχεια θα πρέπει να πάρετε μια διχάλα για τα μπούτια του αρνιού. Δύο ή τρείς δαγκάνες για να σταθεροποιήσουμε την πλάτη του αρνιού. Λίγο σύρμα γαλβανιζέ για το δέσιμο των ποδιών και του κεφαλιού.

Πένσα για να σφίξουμε τις βίδες στις δαγκάνες και να κόψουμε το σύρμα. Θα πρέπει να πάρουμε απαραίτητα μια σακοράφα και ένα σπάγκο για να δέσουμε την κοιλιά ώστε να μην καεί το αρνί από μέσα.

Για ένα αρνί 10 κιλών θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε περίπου στα 12 - 15 κιλά κάρβουνα. Θα χρειαστούμε χαρτονάκια, εφημερίδες, ξυλαράκια για προσάναμα.

Επειδή το αρνί για να ψηθεί θέλει μια σταθερή θερμοκρασία καλό είναι να έχουμε κοντά μια μικρότερη φωτιά με κάρβουνα έτσι ώστε να τροφοδοτούμε όποτε χρειάζεται την κύρια φωτιά με το αρνί μας για να ψήνεται χωρίς πρόβλημα. Στην περίπτωση όπου δεν έχουμε κάποια ψησταριά τότε καλό είναι να κάνουμε έναν λάκκο στο χώμα, όπου συνεπάγεται ότι θα χρειαστούμε και ένα φτυάρι. Το φτυάρι θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για να μεταφέρουμε τα αναμένα κάρβουνα.

Τέλος θα χρειαστούμε λαδόκολλες για να ακουμπήσουμε το αρνί, τσιμπίδα για να μπορούμε να ανακατεύουμε τα κάρβουνα και γάντια για να προστατεύσουμε τα χέρια μας από τη φωτιά. (τα γάντια δεν πρέπει να είναι πλαστικά ή μάλλινα, αλλά ειδικά).

Σχόλια

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Νέα δημοσίευση

Προτείνουμε

1,70m, χρωμίου, μασίφ
Τιμή Web : 9.90 (συμπ. ΦΠΑ 24%)
1 εως 3 ημέρες

Μοτέρ Ρέυματος - Μπαταρίας Ρυθμιζόμενο LIANOS, 2 Ταχυτήτων , 15W , Βαρέω...
Τιμή Web : 33.90 (συμπ. ΦΠΑ 24%)
1 εως 3 ημέρες

02-15 Ψησταριά μονοκόμματη με γαλβανιζέ σκάφη και γαλβανιζέ καπάκι πολυ...
Τιμή Web : 90.00
1 εως 3 ημέρες