Τηλεφωνικές Παραγγελίες 22210 50703 , 22210 51926 & 6984171727  | Δευτέρα - Τετάρτη 07:30 - 15:30 & Τρίτη - Πέμπτη - Παρασκευή 08:00 - 16:00
τηλέφωνο επικοινωνίας 22210 50703

Τι αφυγραντήρα να αγοράσω ανάλογα με τα τετραγωνικά του σπιτιού μου;

20/10/2023
από ΕΛΕΝΗ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ

 

ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ

Ο αφυγραντήρας αποτελεί μία ακόμα συσκευή που έχει προστεθεί στη ζωή μας, με κύριο στόχο να προσφέρει ένα καθαρό και υγιεινό περιβάλλον, απαλλαγμένο από τη δυσάρεστη υγρασία. Η μεγάλη αύξηση του κόστους θέρμανσης μιας κατοικίας τα τελευταία χρόνια, ανάγκασε πολλούς ανθρώπους να στραφούν στους αφυγραντήρες για να μειώσουν τα έξοδα θέρμανσης κατά τους χειμερινούς μήνες. Είναι τέτοιες οι συνθήκες που δημιουργεί ένας αφυγραντήρας στο χώρο μας χάρη στην εξάλειψη της ανεπιθύμητης υγρασίας, που μας επιτρέπει να αυξήσουμε τη θερμοκρασία του χώρου κατά 2-3°C και κατ’ επέκταση να ελαχιστοποιήσουμε τα έξοδα θέρμανσης, εξασφαλίζοντας ιδανικές συνθήκες στο χώρο μας.

Πως επιλέγω Κλιματιστικό

27/07/2022
από John Doe

 

Όταν βρισκόμαστε στη διαδικασία επιλογής κλιματιστικού, θα πρέπει να συνυπολογίσουμε και να δώσουμε προσοχή σε μια σειρά από σημεία, προκειμένου να αγοράσουμε εκείνη τη συσκευή που πραγματικά ταιριάζει στις ανάγκες μας και η οποία δε θα μας δημιουργήσει προβλήματα στο μέλλον. Έτσι, βασικό κριτήριο δε θα πρέπει να αποτελέσει η τιμή καθώς είναι πολύ πιθανό μια ακριβότερη συσκευή να μας εξασφαλίσει τεράστια εξοικονόμηση ενέργειας κι έτσι να κάνουμε γρήγορα απόσβεση κι επιπλέον ένα φθηνό κλιματιστικό ενδέχεται μελλοντικά να παρουσιάσει σημαντικά προβλήματα τα οποία μπορεί να μας αναγκάσουν ακόμη και να το αντικαταστήσουμε.

Τα προβλήματα που έχει το πόσιμο νερό της Ελλάδας και οι λύσεις

22/04/2019
από Παρης Ζουμης

Όλοι χρησιμοποιούμε το νερό καθημερινά, είτε είναι πόσιμο, είτε για μαγείρεμα, για καθαριότητα κτλ. Το νερό λοιπόν βρίσκεται στη ζωή μας. Εξαιτίας αυτού, είναι πολύ λογικό να έχετε συναντήσει ένα ή περισσότερα προβλήματα σχετικά με το νερό.

Σε αυτό το άρθρο θα σας αναφέρουμε τα βασικότερα προβλήματα που έχει το νερό στην Ελλάδα, πώς να τα αναγνωρίσετε και κυρίως πώς να τα λύσετε.

Τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει λοιπόν το νερό στην Ελλάδα είναι η κακή γεύση & μυρωδιά, τα άλατα, τα βακτήρια, τα χώματα και σε κάποιες περιοχές τα νιτρικά, ο μόλυβδος και το αρσενικό. Ας τα δούμε λοιπόν ένα προς ένα:

 

ΚΑΚΗ ΓΕΥΣΗ & ΜΥΡΩΔΙΑ

Η κακή γεύση και μυρωδιά του νερού προκαλείται κυρίως από το χλώριο που προστίθεται στο δίκτυο του νερού με σκοπό να το απολυμάνει. Το χλώριο είναι ίσως η πιο φθηνή λύση στην απολύμανση νερού και το κάνει ασφαλές κατά τη μεταφορά του από το υδραγωγείο στα σπίτια μας. Το ίδιο το χλώριο όμως δεν είναι τόσο αθώο, ειδικά όταν καταναλώνουμε πάρα πολλά λίτρα χλωριωμένου νερού. Το χλώριο, οι χλωραμίνες και τα παράγωγα του χλωρίου όπως το χλωροφόρμιο, πέρα από βλαβερά για τον άνθρωπο, προσδίδουν στο νερό τη χαρακτηριστική κακή γεύση και μυρωδιά που όλοι αναγνωρίζουμε.

Κάποιες φορές όταν τα δίκτυα "ανοίγονται" με σκοπό να επισκευαστούν ή όταν είναι γνωστό ότι είναι τρύπια ή έχουν φθορές, (να σας θυμίσουμε ότι στη Θεσσαλονίκη, το δίκτυο χάλασε 3 φορές σε δύο μήνες στις αρχές του 2018), γίνεται η λεγόμενη υπερχλωρίωση, δηλαδή προστίθεται έξτρα ποσότητα χλωρίου για να καλύψει αυτήν που διαφεύγει από το χαλασμένο δίκτυο. Αυτό σημαίνει ότι κάποιες περιοχές θα λάβουν νερό με παραπανίσια ποσότητα χλωρίου.

Η λύση:

Είναι σχετικά εύκολο να λύσετε αυτό το πρόβλημα. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα οικιακό φίλτρο νερού που μπορείτε να τοποθετήσετε πάνω ή κάτω από τον πάγκο της κουζίνας σας. Το φίλτρο νερού διαθέτει ένα φίλτρο ενεργού άνθρακα που μειώνει το χλώριο, το χλωροφόρμιο, τα τριαλογονομεθάνια, τα βιομηχανικά απόβλητα και διάφορες άλλες βλαβερές για τον οργανισμό ουσίες. Επειδή μειώνει το χλώριο και διάφορα άλλα χημικά, το νερό αποκτά μία πολύ καλή και φυσική γεύση. Αυτό σημαίνει αυτομάτως ότι τα ροφήματα (καφές, τσάι κτλ) καθώς και τα φαγητά που μαγειρεύονται με νερό όπως το ρύζι ή τα μακαρόνια, θα έχουν πολύ καλύτερη γεύση.

 

ΑΛΑΤΑ - ΣΚΛΗΡΟ ΝΕΡΟΥ

Τα άλατα ως γνωστόν είναι οι "ασπρίλες" που δημιουργούνται όταν ζεσταίνεται το σκληρό νερό. Αποτελούνται κυρίως από ανθρακικό ασβέστιο και μαγνήσιο και το χρώμα τους κυμαίνεται από το κλασσικό άσπρο έως το καφέ.

Φαίνονται κυρίως στις άκρες της μπαταρίας της βρύσης, στους σωλήνες, μέσα στους βραστήρες, στο νεροχύτη κτλ. Μόλις σχηματιστούν τα άλατα, είναι πολύ δύσκολο να φύγουν εκτός αν χρησιμοποιηθεί ειδικό υγρό για να τα διαλύσει.

Πέρα από το αισθητικό κομμάτι, το σκληρό νερό έχει κι άλλα μειονεκτήματα όπως πχ ότι χρειάζεται να αγοράζουμε μία σειρά από "βοηθητικά" προϊόντα όπως ταμπλέτες για το πλυντήριο, έξτρα μαλακτικό για τα ρούχα κτλ. Το νερό του μπάνιου απαιτεί παραπάνω σαμπουάν για να κάνει αφρό και φυσικά το πλύσιμο του αυτοκινήτου είναι ένα μακρινό όνειρο...

Παρόλο που το σκληρό νερό δεν είναι άμεση απειλή για τον άνθρωπο, είναι όμως απειλή για όλες τις ηλεκτρικές σας συσκευές που χρησιμοποιούν νερό (βραστήρες, θερμοσίφωνες κτλ). Σύμφωνα με έρευνες στο Ηνωμένο Βασίλειο (Αγγλία), μόνο 1.6mm αλάτων σε ένα σύστημα θέρμανσης μπορεί να προκαλέσει 12% απώλεια στη μεταφορά θερμότητας.

Τα άλατα στους σωλήνες του σπιτιού ή της πολυκατοικία μειώνουν σημαντικά τη ροή του νερού και φυσικά μπορεί να προκαλέσουν φθορές. Μπορεί ακόμα οι σωλήνες να βουλώσουν.

Φυσικά αλλοιώνεται σε μεγάλο βαθμό η γεύση των ροφημάτων και των ποτών.

Στην Ελλάδα είναι σχετικά εύκολο αν δείτε πόση περίπου σκληρότητα έχετε, με μία πολύ μικρή έρευνα στο ίντερνετ ή τη σελίδα μας. Σε γενικές γραμμές, η Βόρειος Ελλάδα και κυρίως η Θεσσαλονίκη έχει σκληρό νερό, η Αθήνα κι η ευρύτερη Αττική κυμαίνεται σε λογικά επίπεδα, ενώ η Χαλκιδική και τα νησιά έχουν πάρα πολύ σκληρό νερό και το καλοκαίρι είναι σχεδόν υφάλμυρο.

Η λύση:

Υπάρχουν 3 λύσεις. Η πρώτη είναι να τοποθετήσετε ένα φίλτρο ενεργού άνθρακα για να κάνετε το νερό σας τελείως πόσιμο (στα ρολόγια του σπιτιού ή της πολυκατοικίας). Το ανταλλακτικό που θα επιλέξετε για αυτήν την συσκευή πρέπει να είναι ένα φίλτρο με κρυστάλλους χαλαζία (πολυφωσφορικό άλας). Το πολυφωσφορικό άλας δεν μειώνει τα άλατα αλλά τα διασπά ώστε να μην επικάθυνται στις συσκευές σας. Ουσιαστικά δηλαδή δεν μειώνει τα άλατα ή την σκληρότητα του νερού αλλά τις "ασπρίλες" που φαίνονται στις συσκευές και το νεροχύτη. Είναι ένα καλό πρώτο βήμα για να προστατέψετε τους σωλήνες του σπιτιού σας.

Η δεύτερη λύση είναι να τοποθετήσετε ένα διπλό φίλτρο νερού πάνω ή κάτω από τον πάγκο της κουζίνας σας. Το πρώτο στάδιο σε αυτό το διπλό φίλτρο πρέπει να είναι ένα φυσίγγιο με διατροφική ρητίνη ανταλλαγής ιόντων. Η ρητίνη αυτή μειώνει τα άλατα και τη σκληρότητα του νερού και μαλακώνει το νερό σας. Δυστυχώς όμως δεν συνίσταται να τοποθετήσετε ένα τέτοιο φυσίγγιο στην κεντρική σας παροχή καθώς δεν έχει τόσες αντοχές και θα χρειαστείτε σίγουρα σύντομη αντικατάσταση. Το δεύτερο στάδιο σε αυτό το φίλτρο μπορεί να είναι ένα απλό φίλτρο ενεργού άνθρακα για να κάνετε το νερό σας τελείως πόσιμο κι ευχάριστο στη γεύση και τη μυρωδιά. Η ρητίνη ανταλλάσσει ιόντα μαγνησίου κι ασβεστίου με νάτριο και κάλιο. Κάποια στιγμή λοιπόν εξαντλείται και χρειάζεται να αλλάξετε το φυσίγγιο στη συσκευή σας. Το υπέρ σε αυτήν την περίπτωση είναι ότι απολαμβάνετε μαλακό νερό χωρίς άλατα, το κατά όμως είναι ότι οι σωλήνες σας παραμένουν απροστάτευτοι.

Για πιο "τοπικές" λύσεις, μπορείτε να τοποθετήσετε ένα φίλτρο νερού ντους για να μαλακώνει το νερό με το οποίο κάνετε μπάνιο κι ένα φίλτρο νερού πλυντηρίου για να μαλακώνει το νερό με το οποίο πλένετε τα ρούχα ή τα πιάτα σας.

Η τρίτη λύση είναι να εγκαταστήσετε έναν αποσκληρυντή. Ο αποσκληρυντής είναι μία μεγάλη συσκευή μέσα στην οποία υπάρχει πολύ μεγάλη ποσότητα από ρητίνη ανταλλαγής ιόντων, ίδιο υλικό δηλαδή με αυτό που διαβάσατε πιο πάνω. Η διαφορά όμως εδώ είναι ότι οι αποσκληρυντές κάνουν την λεγόμενη "αναγέννηση" όταν εξαντληθεί η ρητίνη. Ξεπλένουν δηλαδή αυτόματα τη ρητίνη με χοντρό αλάτι, προσδίδοντάς έτσι στη ρητίνη τις ιδιότητές της από την αρχή. Έτσι, η ρητίνη μπορεί να αντέξει για 5-7 χρόνια με συνεχόμενες αναγεννήσεις. Η μόνη σας υποχρέωση εδώ είναι να κρατάτε το ειδικό δοχείο άλμης (δοχείο για το αλάτι) συνέχεια γεμάτο με αλάτι. Αυτή η λύση προσφέρει μαλακό νερό για όλο το σπίτι καθώς ο αποσκληρυντής συνδέεται στην κεντρική παροχή του σπιτιού. Το μειονέκτημα βέβαια εδώ είναι ότι το αρχικό κόστος αγοράς είναι σχετικά τσιμπημένο, ειδικά εάν πρόκειται να αγοράσετε έναν ποιοτικό αποσκληρυντή.

Ο αποσκλητυντής είναι ιδανικός για τη Χαλκιδική και τα νησιά. Για τις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα διπλό φίλτρο νερού με ρητίνη ανταλλαγής ιόντων μόνο για το πόσιμο νερό.

 

ΒΑΚΤΗΡΙΑ

Τα βακτήρια είναι πολύ σπάνια πλέον στο δίκτυο νερού των πόλεων, παρόλαυτα όμως δεν έχουν εξαφανιστεί τελείως. Τα συναντούμε κυρίως σε σπίτια με ιδιωτική γεώτρηση, πηγάδια και γενικά νερό που δεν επεξεργάζεται από το δήμο ή νερό που δεν επεξεργάζεται επαρκώς από το δήμο. Τα βακτήρια λοιπόν κάνουν την εμφάνισή τους κυρίως σε εξοχικά σπίτια ή σπίτια που δεν παίρνουν νερό από κάποιο κεντρικό δίκτυο ύδρευσης.

Τα βακτήρια που κάνουν συχνά την εμφάνισή τους είναι τα E. coli και Legionella.

Η λύση:

Θα χρειαστείτε μία λάμπα Υπεριώδους Ακτινοβολίας ( ultra violet U.V. ) στην κεντρική παροχή του σπιτιού. Εάν δεν βάλετε λάμπα UV θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε ένα φίλτρο αντίστροφης ώσμωσης ή ένα φίλτρο Υπερ-διήθησης (Ultrafiltration) για το πόσιμο νερό. Εάν αυτές οι λύσεις σας φαίνονται ακριβές τότε μπορείτε να αγοράσετε ταμπλέτες χλωρίου και να τις ρίχνετε στο πηγάδι ή τις δεξαμενές όπου αποθηκεύετε το νερό σας για να το απολυμάνετε.

 

ΧΩΜΑΤΑ

Τα χώματα, οι λάσπες, η σκουριά και τα σωματίδια είναι πολύ εύκολο να αφαιρεθούν από το νερό σας. Αρκεί να εγκαταστήσετε ένα φίλτρο νερού κεντρικής παροχής στο "ρολόι" της πολυκατοικίας ή του σπιτιού σας.

 

ΝΙΤΡΙΚΑ

Τα νιτρικά NO3 (ντρώδη ΝΟ2, αμμωνία ΝΗ4 - "κύκλος του αζώτου") των αζωτούχων λιπασμάτων, όταν εισχωρούν μέσω του πόσιμου νερού στο στομάχι μας, σχηματίζουν Ν- νιτροζοενώσεις, που είναι καρκινογόνες. Σε μωρά μικρότερα των 6 μηνών προκαλούν μεθαιμοσφαιριναιμία (ή μεθαιμογλοβιναιμία ή κυάνωση ή "σύνδρομο του μπλε μωρού") με τραγικές συνέπειες. Διάφοροι παράγοντες που επηρεάζουν το επίπεδο των νιτρικών είναι: οι ακαθαρσίες των ζώων, τα βιομηχανικά απόβλητα, τα νερά των υπονόμων και τα λύματα, τα αζωτούχα λιπάσματα και τα γεωργικά φυτοφάρμακα.

Το επιτρεπόμενο όριο των 50mg/L είναι ήδη υπερβολικό, αν αναλογιστούμε ότι στις ΗΠΑ, το αντίστοιχο όριο είναι 10mg/L. Τα νιτρικά είναι εξαιρετικά καρκινογόνα.

Η λύση:

Μπορείτε να τοποθετήσετε ένα φυσίγγιο μείωσης νιτρικών σε ένα διπλό ή τριπλό φίλτρο νερού για να αντιμετωπίσετε τα νιτρικά στο πόσιμο νερό. Εάν αυτό δεν είναι αρκετό, μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα σύστημα αντίστροφης ώσμωσης.

 

ΜΟΛΥΒΔΟΣ

Ο μόλυβδος ανήκει στην κατηγορία των βαρέων μετάλλων. Στην Ελλάδα παρατηρείται κυρίως σε περιοχές όπου οι σωληνώσεις του δικτύου είναι πολύ παλιές, όπως στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.

Η λύση:

Τοποθετήστε ένα φίλτρο μείωσης μολύβδου σε ένα μονό, διπλό ή τριπλό φίλτρο νερού πάνω ή κάτω από τον πάγκο της κουζίνας σας.

 

ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΙ VOC's

Τα VOC's (Volatile Organic Compounds - Πτητικές Οργανικές Ενώσεις) περιλαμβάνουν χημικά που προέρχονται τόσο από τον άνθρωπο όσο και από τη φύση. Συνήθως τα βρίσκουμε σε πηγάδια ή σωληνώσεις. Μερικά VOC's είναι φυτοφάρμακα, ζιζανιοκτόνα κι εντομοκτόνα που εισέρχονται στα υπόγεια ύδατα μετά την εφαρμογή τους από τον άνθρωπο. Κάποιες άλλες πτητικές οργανικές ενώσεις εισέρχονται στα υπόγεια ύδατα από βιομηχανική χρήση ή από τις αποχετεύσεις.

Στην Ελλάδα φυτοφάρμακα και VOC's συναντούμε συνήθως σε αγροτικές περιοχές όπως πχ Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Χαλκιδική κτλ.

Η λύση:

Τοποθετήστε ένα φίλτρο μείωσης VOC's. Τα φίλτρα που συνήθως αντιμετωπίζουν τον μόλυβδο είναι ικανά να μειώσουν και τα VOC's (ανάλογα με την ποιότητα και τη διαπερατότητα τους).

Πηγή

 

Ψήσιμο Πάσχα, χρήσιμες συμβουλές

19/04/2019
από John Doe
Για ένα σωστό σούβλισμα το Πάσχα θα πρέπει να εφοδιαστούμε με τα απαραίτητα εργαλεία.

θα χρειαστούμε μια μεγάλη σούβλα για το αρνί. Προτείνουμε να είναι από μασίφ και να είναι μονοκόματη και όχι σπαστή. Πολλοί προτιμούν τις σούβλες με τατράγωνο σώμα και όχι στρογγυλό γιατί είναι ευκολότερο να πιάσουν οι δαγκάνες που θα στερεώσουμε το αρνί. Οι άκρες της σούβλας όμως θα πρέπει να είναι στρογγυλές, ώστε να γυρνάει σωστά η σούβλα και να έχουν ικανοποιητικό μήκος καθώς η σούβλα κατά το ψήσιμο μετακινείται.

Θα χρειαστούμε μια μεγάλη ψησταριά με τρείς σκάλες για να μπορούμε όποτε χρειάζετε να ανεβοκατεβάζουμε τη σούβλα. Το ψήσιμο του αρνιού χρειάζεται ρυθμό και όχι να σταματάς και να ξεκινάς, οπότε καλό είναι να προμηθευτούμε κάποιο μοτέρ. Μπορείτε να αγοράσετε μοτέρ 2 ταχυτήτων, το οποίο να εφαρμόζει στη σούβλα μας και να αντέχει το βάρος του αρνιού.

Στην συνέχεια θα πρέπει να πάρετε μια διχάλα για τα μπούτια του αρνιού. Δύο ή τρείς δαγκάνες για να σταθεροποιήσουμε την πλάτη του αρνιού. Λίγο σύρμα γαλβανιζέ για το δέσιμο των ποδιών και του κεφαλιού.

Πένσα για να σφίξουμε τις βίδες στις δαγκάνες και να κόψουμε το σύρμα. Θα πρέπει να πάρουμε απαραίτητα μια σακοράφα και ένα σπάγκο για να δέσουμε την κοιλιά ώστε να μην καεί το αρνί από μέσα.

Για ένα αρνί 10 κιλών θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε περίπου στα 12 - 15 κιλά κάρβουνα. Θα χρειαστούμε χαρτονάκια, εφημερίδες, ξυλαράκια για προσάναμα.

Επειδή το αρνί για να ψηθεί θέλει μια σταθερή θερμοκρασία καλό είναι να έχουμε κοντά μια μικρότερη φωτιά με κάρβουνα έτσι ώστε να τροφοδοτούμε όποτε χρειάζεται την κύρια φωτιά με το αρνί μας για να ψήνεται χωρίς πρόβλημα. Στην περίπτωση όπου δεν έχουμε κάποια ψησταριά τότε καλό είναι να κάνουμε έναν λάκκο στο χώμα, όπου συνεπάγεται ότι θα χρειαστούμε και ένα φτυάρι. Το φτυάρι θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για να μεταφέρουμε τα αναμένα κάρβουνα.

Τέλος θα χρειαστούμε λαδόκολλες για να ακουμπήσουμε το αρνί, τσιμπίδα για να μπορούμε να ανακατεύουμε τα κάρβουνα και γάντια για να προστατεύσουμε τα χέρια μας από τη φωτιά. (τα γάντια δεν πρέπει να είναι πλαστικά ή μάλλινα, αλλά ειδικά).

AutoHeat: σύστημα αυτονομίας θέρμανσης

23/11/2018
από ΕΛΕΝΗ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ


1.Τι είναι το σύστημα AutoHeat;

Χωρίς να αλλάξουμε σώματα, χωρίς να τα αποσυνδέσουμε από το υπάρχον δίκτυο θέρμανσης, προκειμένου ανά πάσα στιγμή να μπορούν να δουλέψουν και με το παλιό σύστημα όποτε το κρίνουμε απαραίτητο, προσαρμόζουμε μια ηλεκτρική αντίσταση με το δικό της θερμοστάτη. 

Οδηγίες Χρήσεως Σόμπας

27/09/2018
από ΕΛΕΝΗ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ

Εγκατάσταση
α) Τοποθετούμε την ξυλόσομπα κοντά στην έξοδο της καμινάδας ή στην τρύπα του τοίχου όπου θα τοποθετηθούν τα μπουριά.

  • Αποφεύγουμε την τοποθέτηση οριζόντων μπουριών, διότι με αυτά εμποδίζεται ο εφελκυσμός της καμινάδας, με απόρροια την δυσκολία απαγωγής των καυσαερίων από την ξυλόσομπα με συμπτώματα να μην ανάβει ή να βγάζει κάπνα.
  • Εάν δεν είναι δυνατό να αποφευχθούν τα οριζόντια μπουριά, τότε θα πρέπει η καμινάδα να έχει τριπλάσιο μήκος από αυτό των οριζόντιων μπουριών.
  • Ο μέγιστος αριθμός γωνιών πρέπει να είναι δύο, διότι εμποδίζουν τον εφελκυσμό της καμινάδας, με επακόλουθη τη δυσκολία απαγωγής των καυσαερίων, με αποτέλεσμα η σόμπα να μην ανάβει ή να βγάζει κάπνα.

Μόνωση Ταράτσας

23/08/2018
από ΕΛΕΝΗ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ

Η μόνωση ταράτσας είναι μία πολύ σημαντική εργασία. Δυστυχώς, πολλοί ιδιοκτήτες δεν δίνουν την ανάλογη σημασία στην μόνωση της ταράτσα τους. Αν περιμένετε πρώτα να εμφανιστούν τα προβλήματα για να τα αντιμετωπίσετε, θα βρεθείτε αντιμέτωποι με παραφουσκωμένους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, μολύνσεις, διαρροές, μέχρι και ανάπτυξη μούχλας. Μία καλά μονωμένη ταράτσα είναι και μια οικονομικά αποδοτική ταράτσα. Είναι επίσης μία προστατευμένη ταράτσα. Μία σωστή μόνωση ταράτσας είναι μία από τις καλύτερες επενδύσεις που μπορείτε να κάνετε, μιας και συνεισφέρει στη γενική ενεργειακή απόδοση του σπιτιού. Αν αναρωτιέστε πως η μόνωση ταράτσας  παίζει ένα τόσο σημαντικό ρόλο, είμαστε εδώ για να σας λύσουμε την απορία.

Εφαρμογή βερνικιού σε οριζόντια ξύλινη επιφάνεια

27/05/2018
από John Doe

Αν προγραμματίζετε να περάσετε με βερνίκι μια επιφάνεια (παλαιό ή νέο ξύλινο δάπεδο) για πρώτη φορά τότε καλό είναι να γνωρίζετε κάποια πράγματα που θα σας βοηθήσουν να κάνετε τη δουλειά σας πιο γρήγορα και πιο αποδοτικά. Γνωρίζοντας τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της κάθε μεθόδου εφαρμογής θα σας βοηθήσει να επιλέξετε την καλύτερη λύση σε σχέση με το μέγεθος και το σχήμα της επιφάνειας που πρόκειται να φροντίσετε.

Σχόλια

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Νέα δημοσίευση